Myfavoriteday

Alla inlägg under december 2013

Av Märta Larsson - 18 december 2013 15:00

 

ANNONS
Av Märta Larsson - 17 december 2013 20:08

1. MULAN

Lyssna på namnet. Underbart. Titta på filmen. Underbar. Titta på henne. Underbar. 

Hur cool är hon inte? Trotsar allt, trotsar sin far, trotsar kejsaren, trotsar sin egen rädsla. Hon bara lämnar för att ge allt och rädda sin far, hon står upp för sin familj, för dem hon älskar. Hon är inte speciellt vacker på utsidan, inte mer än andra. Hon har inte det där lilla extra som alla män skulle falla för, men hon har en egen vilja. Hon vågar stå upp för sig själv och gör det som känns rätt. Hon har mod. Under tiden hon upptäcker det funderar även hon, liksom alla vi andra också gör/gjort någon gång, om hon räcker till. Är hon tillräckligt vacker? Är hon tillräckligt duktig? JA.

 


2. TÖRNROSA

Föds som prinsessa, men börjar sitt liv helt normalt. Normalt? Nej, hon bor ute i skogen med tre små gulliga gummor. Bara dem är ju helt fantastiska, roliga, söta och gör allt för att få Törnrosa att må bra. Hon är fri, eller det är i alla fall vad hon tror, men egentligen är det ju tvärt om. Törnrosa är helt isolerad. Hon får och kan inte bestämma själv, utan alla hennes beslut blir påverkade av andraSedan, som för de flesta, kommer kärleken. Hon försöker stå emot, som de flesta av oss också gör någon gång, men faller sedan platt. Men nej, han duger inte. Som tur är råkar det ju sedan vara den hon faktiskt är trolovad med, men om det inte hade varit? Hade Törnrosa trotsat hela Kungariket? Jag hoppas det. 

   

 

3. BELLE

Bara för att allt. Hon är så vacker, till och med namnet säger ju det. Hon blir sedd som en konstig, nördig kvinna, men skäms inte alls utan älskar det hon gör. Hon tackar nej till den mest eftertraktade mannen i byn, för hon är inte ute efter status och hon älskar honom inte, hon vill hitta någon som är rätt för henne. Vid första intrycket verkar den som sedan ska bli hennes rätte hemsk. Hon vill inte, men när hon väl lär känna honom inser hon att han inte var så hemsk. Hon ser inte honom, hon ser hans personlighet, vilket vi borde lära av. 

 


Jag älskar deras karaktärer och det som händer runt omkring dem. Jag vill ha med dem mer i vardagen och älskar alla tre filmerna. Jag älskar de andra karaktärerna i filmerna, hela filmerna är så fina. Sättet dem utspelar sig på, handlingen. Hela tanken med filmerna är underbara. Den söta Mormorn i Mulan, hela scenen när Gudmödrarna ska organisera Törnrosas födelsedag. Byn som Belle bor i och 'Bli vår Gäst' låten när hon ska äta. 

Det skadar inte heller att lyssna på sångtexterna i filmerna, eftersom filmerna är musikaler, verkligen viktiga budskap där med.ANNONS
Av Märta Larsson - 17 december 2013 17:14

Måste verkligen, verkligen, verkligen skriva en Before I Die-lista snart! Det kommer ta ganska lång tid och det kommer säkert lsuta med att det finns fler än 100 saker på den, men det kommer det bli värt och jag ska försöka göra allt för att uppnå mina "Livs-mål"! Önskar mig faktiskt två fina skrivhäften i julklapp och får jag inte det kommer jag gå och köpa det själv, så det så! I NEED IT!

   

En av punkterna kommer definitivt vara 'London med vänner' och har jag riktigt, riktigt tur kommer det kanske uppfyllas redan i höst..!

Av Märta Larsson - 16 december 2013 15:52

Kollar igenom ännu fler We heart It bilder även om jag borde plugga...

Har träning ikväll men mår inte så bra...

Längtar fortfarande tillbaka till Lördagen, sjunger låtarna och dör lite varje gång jag tänker på scenen...

Lyssnar igenom lite "smakprov" på beyoncés nya låtar men önskar att jag kunde lyssna på hela låtarna, underbara...

Längtar till Jullovet men har insett att det inte kommer komma någon snö tills dess...

Försöker komma över det hela men påminns hela tiden om vad som hände...

Lever i ett vanligt mörkt men samtidigt ljust tonårsliv...

           

 

Av Märta Larsson - 16 december 2013 15:45

 

Av Märta Larsson - 16 december 2013 08:42

 

Av Märta Larsson - 15 december 2013 14:20

Hejsan!

Har faktiskt pluggat so i några timmar nu så tycker jag förtjänar en paus.

Gårdagen var som sagt helt underbar, får ångest för att vi inte ska ha en till konsert förrän nästa år! Vill verkligen tillbaka, helt superhärligt var det! Okej, nog om det nu..

Klockan tre får vi gäster, och sen får vi se vad som hittas på. Skola imorgon igen, tjoho.. Sista veckan nu i alla fall så ska se till att få ur dem sista krafterna på no-provet på tisdag och so-arbeten jag håller på med nu! Hoppas också på vinst i pepparkakstävlingen och ska byta julklappar med mina fina tjejer på fredag efter avslutningen.

Ha en bra vecka! ♥      

Från i Fredags

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se